İLAÇLAMA HİZMETLERİMİZ

Hamam Böceği

Hamam böceği ile mücadele çok önemlidir. Çok çabuk üreyen ve birçok hastalık bulaştıran bir haşere olduğu için bunlar ile mücadele şarttır. Hamam böceği ilaçlama işi çok önemlidir. İlaçlandığı zaman ilaçlar yumurtaya kesinlikle etki yapmaz. Bu bakımdan uygulama 20 - 24 gün sonra tekrarlanmalı çünkü hamam böceği yavruları takriben 15 gün sonra yumurtadan çıkar.

Tahta Kurusu

Tahta kurusu ilaçlama işlemlerinde bütün ilaçlama yöntemleri kullanılabilir. Fakat yoğun bir tahta kurusu istilası söz konusu olduğu durumlarda kokulu ilaçlama en etkili böcek ilaçlama yöntemidir. Kokulu böcek ilaçlaması öncesinde gerekli tüm tedbirler alınmalı ve ihmale mahal verilmemelidir.Böceklerde etkili olduğu gibi insan veya başka evcil hayvanlar tarafından solunması, temas edilmesi durumunda ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Kalorifer Böceği

Yıl içerisinde 8-10 defa yumurtlayan dişi kalorifer böcekleri öldükleri anda bile yumurta bırakırlar. Bulundukları alanlardaki her şeyi yiyebilirler. Her türlü pisliği ve mikrobu bünyesinde taşıyan kalorifer böcekleri, bu mikropları insanlara bulaştırırlar. Evlerde ilk yerleşecekleri mekanlar mutfak ve banyolar olan kalorifer böcekleri, karanlığı severler ve bu nedenle sürekli geceleri ortaya çıkarlar.

Kene

Keneler, 5mm-1.2 cm boyunda, yassı-oval şekilli, 5-6 adet bacağı bulunan, kırmızı-kahverengi, uçamayan ve sıçrayamayan parazitlerdir. Daha çok sık otların ve çalıların bulunduğu yerlerde ve hayvan barınma alanlarında görülürler.Kene ilaçları da keneden korunmak için oldukça önemlidir. Gerek insanları gerekse hayvanları kenelerden korumak için kene ilaçlarının kullanılabilir. Hayvan sahipleri hayvanlarını kenelere karşı uygun akarisitlerle ilâçlamalı.

Pire

Pireler insanlara hastalık bulaştırma da çok etkin rol oynarlar. Birçok hastalığın temel sebebi olarak pireleri görebiliriz. Pireler sürekli olarak konakçısını değiştirdiği için bir konakçıdaki virüsleri ve parazitleri bir sonraki konakçısına aktarabilirler. O bakımdan pire ile mücadele ederken mutlaka profesyonel hareket edilmeli.Pire ilaçlamasında genel olarak etkili sıvı ilaçlar kullanılır. Pire ilacı hazırlanırken çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü pire için kullanılan ilaçlar çok güçlü ilaçlardır. Dikkat edilmezse insana zarar verebilir.

Güve

Güve; küçük, uçuşan, kanatları pullarla kaplı boyları 1cm geçmeyen zararlı bir haşere türüdür. İnsanı ısırmaz fakat besinlerimize ve eşyalarımıza zarar veren böceklerdir.Güveler ile mücadelede ortamına bağlı olarak ve bulunma türüne bağlı olarak ilaçlama yapılmalı. Tarlalarda ve ekin üzerindeki güveler açık havada olduklarından bunlara yapılan ilaçlama farklıdır. Depo ve silolardaki ilaçlama şekli ve ilaçlar farklıdır. Fakat ev ortamında bulunan elbise güvesi ve halı güvesi türleri farklıdır bunlarda ise daha farklı yöntemler uygulanır.

Kara Fatma

Kara fatma çok pistir ve her şeyi yer. Her tür pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa ihtiyacından dolayı insan olan her yerde aktiftir.Pazar eşyaları ile, sebzelerle veya kolilerle bilinmeden taşınmış olur. Apartman temizse sakinlerin dikkatli olması, ilk böcek geldiğinde ise o dairenin böcek yayılmadan ilaçlatılması gerekir. İhmal edilirse diğer dairelere de yayılarak rahatsızlık verir ve masraflara neden olur.Bütün apartman dairelerinin komple ilaçlatılması en doğru harekettir

Kırk Ayak

Beslenme konusunda hem etçil hem otçuldurlar. Yani eline geçen her türlü besini tüketirler. Genellikle bitkilerin yeni filizlerini ve sürgülerini kemirerek yerler.Ormanlarda, ağaç altlarında, ağaç kabuğunda, yaprak altlarında, çalı çırpı içinde, nemli topraklarda, evlerin çatıları, evlerin bodrumları, evimizin içinde olmak üzere genel olarak her yerde rahatlıkla rastlayabiliriz.Kırkayak ile mücadele çok önemlidir.Görüldüğü yerler mutlaka periyodik olarak ilaçlanmalı. İlaçlama yapılırken mutlaka ziraat mühendisi kontrolünde hazırlanan özel ilaçlar kullanılmalıdır.

Sivri Sinek

Sivrisinekler beslenmek için mutlaka glikoza ihtiyaç duyarlar. Bu bakımdan sürekli meyve ve sebze suyundan beslenir. Halk arasında kan ile beslendiği bilinir. Oysa sivri sinek üremek için konakçısından kan emer. Avını bulduktan sonra avının vücudunda dışa en yakın kan damarı tespit edilip avına saldırır. Bu saldırı evimizde gece daha aktif olurken bahçe ve çöplüklerde ise gündüzleri de saldırırlar.

Akrep

Akrep dünyanın her yerinde bulunabilen eklem bacaklı ve çok zehirli bir hayvandır.Akrepler geceleri aktiftirler,vücutları yüksek sıcaklık ve düşük soğuğa dayanıklı haldedir.Akrepler siyah, kırmızı, sarı, veya farklı renklerde olabilirler. Dolaşım sistemleri çok gelişmiş hayvanlardır.

Örümcek

Örümcekler, dünyanın her yerinde yaşayan ve eklem bacaklılar grubunda yer alan böceklerdir.Her örümcek türünün ağ kalınlığı ve büyüklüğü değişebilir. Besin olarak her türlü haşerelerden tutunda daha büyük canlılara kadar beslenirler. Örümcekler, ağına düşen canlıya ulaştığında ağızlarındaki kıskaçları ile önce canlıyı ısırır ve zehirli iğnesi ile bu canlıyı zehirler. Isırmasından sonra canlının içindeki tüm organları eriyerek bir bulamaç haline gelir. Daha sonra bu avının bulamaç haline gelen iç organlarını içerek kendini besler. Örümcekler aç gözlü hayvanlardır sürekli beslenme ihtiyacı hissederler. Hatta kendi türleri arasında bile birbirlerine saldırırlar.

Bit

Bitler ile mücadele bitin bulunduğu ortama ve bitin çeşidine bağlı olarak değişir. Bitler insanın üzerinde ise mutlaka doktora gidilmeli. Doktor tavsiyeli ilaçlar kullanılmalı.İlaçlama firması olarak bizim işimiz ise ortamdaki bitleri öldürmek. Bit ilaçlamada sıvı ilaçlar ve püskürtme yöntemleri kullanılır. Bitler saç içinde ise özel saç losyonu veya cilde zarar vermeyen ilaçlar kullanılır. Baş bitleri ilaçlandıktan sonra veya özel losyonlar kullanıldıktan sonra saç tarakları ile taranıp ölü bitler ve bit yumurtaları saç üzerinden sökülüp atılır.